Sådan finder du den helt rigtige vaskemaskine

Er den gamle vaskemaskine gået i stykker? Eller har den ikke kapacitet nok længere? Eller er der måske behov for nyere teknologier? Så kan du med fordel vælge at investere i en ny vaskemaskine. En sådan investering kan dog komme ret uforudset, hvor der måske ikke er lagt penge til siden til det. Her kan det være en fordel at tage et minilån uden sikkerhed, som du så kan tilbagebetale, når det passer dig. For at finde det rette tilbud på vaskemaskine, er det vigtigt at kende til de forskellige modeller og deres fordele.

Front- eller topbetjent?

Der findes overordnet set to forskellige typer af vaskemaskiner. Der findes nemlig den frontbetjente variant og den topbetjente variant. Den frontbetjente er den klassiske og traditionelle variant, der benyttes i langt de fleste boliger rundt omkring i landet. Dog er den engelske-amerikanske topbetjente vaskemaskine begyndt at vinde mere ind på markedet. Grunden til, at den er smart, er, at den kan betjenes fra toppen, og der kræves derfor ikke plads til en låge.

Således skal du altså overveje typen i forhold til, hvor meget plads du har. Er pladsen trang, kan du med fordel vælge den topbetjente variant. Det medfører så ligeledes, at den topbetjente har en mindre kapacitet sammenlignet med den frontbetjente.

Kapacitet

Derfor er valget af type af vaskemaskine en balancegang mellem at finde den rette type og den rette kapacitet. Den frontbetjente har som udgangspunkt en større kapacitet sammenlignet med den topbetjente.

Kapaciteten opgives oftest i kg tøj, og du kan derfor afstemme valget heraf med den mængde af tøj, du har behov for at få vasket. En større familie kan med fordel vælge en større kapacitet på omkring 8-10 kg, mens enlige eller mindre familier bør vælge 6-7 kg.  

Energivenlighed

Ved valg af vaskemaskine er det også vigtigt at være miljøbevidst. En mere energivenlig vaskemaskine benytter få ressourcer sammenlignet med ydeevne, hvilket udleder mindre og sparer på din vand- og elregning. Ved at vælge en mere energivenlig variant, får du altså en vaskemaskine, der er billig i drift.