Skal du på studietur eller på ferie med vennerne?

Som et ungt menneske er der så mange ting, du helst ikke vil gå glip af. Det er vigtigt at være en del af fællesskabet, hvis du gerne vil det, og derfor er det også vigtigt, at du får de store oplevelser med dine venner. Disse oplevelser kan være meget forskellige – lige fra den sjove bytur til studieturen til et andet land eller en længeventet fælles ferie med kammeraterne. Lige så forskellige oplevelserne kan være, lige så forskellige priser er der på dem. Det er derfor også noget, du må forholde dig til.

Sådan sparer du op til ferien

En af de dyre fornøjelser under studietiden er studieturen, eller hvis du og vennerne blot har planlagt selv at tage på ferie. I sådan en situation er du nødt til at finde ud af, hvordan du skaffer pengene. At rejse kan nemlig godt koste lidt, hvilket du bør være opmærksom på.

  • Hvis du ikke har mulighed for at spare op selv inden ferien, har du flere muligheder som ung. Lån som 19 årig er en af dem. Hvis du vil vide mere, kan du undersøge muligheden på consumerloans.dk/kredit/.
  • Den sikreste måde at skaffe pengene til rejsen på er dog ved at spare op selv, selv om det kan tage tid. Det kan være, at du har mulighed for at lægge lidt penge fra din SU til side hver måned, hvis du starter med opsparingen i god tid.
  • Rækker SU’en ikke til en opsparing, kan du også få et job ved siden af dit studie. På den måde kan du hurtigt få lagt penge til side, men du vil generelt også få et større rådighedsbeløb efter rejsen. Samtidig får du erfaring med at arbejde, hvilket kan være en fordel senere hen.